Zásady správného krmení Koi kaprů

12.02.2019

Jak správně krmit koi kapry v jezírku.

Z důvodů minimálního množství přirozené potravy, která se v jezírku vyskytuje, je nutné používat vysoce kvalitní krmné směsi, které zaručují dodání všech potřebných živin, minerálů, vitamínů, atd..

Jedině zkrmováním takto kvalitních směsí docílíte nejlepší kondice a zdraví vašich ryb.

Dlouhodobým používáním nekvalitních krmiv dochází k výraznému zhoršení zdravotního stavu ryb a dojde i ke snížení kvality vody, mimo jiné z důvodu špatné stravitelnosti.

Okrásné kapry Koi krmíme v jezírku v průběhu celého vegetačního období. S přikrmováním začínáme na jaře při teplotě vody nad 10°C krmivem, které je středně bohaté na bílkoviny. V závislosti na intenzitě příjmu potravy, během jarního období, krmíme 1x až 2x týdně. Stoupne-li teplota vody nad 15°C, můžeme začít krmit koi kapry pravidelně každý den. 

Ideální teplota vody pro příjem potravy a růst koi kaprů je v rozmezí 20 - 25°C.

Doporučená denní krmní dávka je 0,5 - 3% hmotnosti rybí obsádky. (Příklad: máme-li v jezírku 100 kg ryb, bude denní krmná dávka 0,5 - 3 kg krmiva.) Všeobecně platí, že dáváme tolik krmiva, kolik jsou ryby schopné sežrat během 5-ti minut.

Doporučujeme používat plovoucí granule, máte tak vizuální kontrolu kolik toho ryby skutečně sežerou a lépe vidíte i jejich zdravotní stav. Nespornou výhodou používání plovoucích granulí je váš přímý kontakt s rybami, díky kterému si na Vás rychleji zvyknou.

 

Navštivte naše jezírkové centrum

Star-Fish Jezírkové Centrum je specializovaná prodejna orientovaná výhradně na zahradní jezírka. Nabízíme veškeré zboží potřebné pro chov ryb, stavbu a údržbu okrasných zahradních jezírek. Poskytujeme odborné poradenství založené na komplexních znalostech oboru.

Nabídka jezírkového centra

Navštivte nás nebo nám zašlete zprávu

Adresa

Star-fish jezírka s.r.o.
Chrudimská 146
530 02 Pardubice

IČ: 06577016
DIČ: CZ06577016
Spisová značka: C 40531 vedená u Krajského soudu v Hradci Králové

Map