Problémy s vodou

22.11.2018

Hodnota pH významně ovlivňuje nejen kvalitu vody v zahradním jezírku, ale také zdravý vývoj ryb. Rozpětí pH je 1 – 14. Kyselé prostředí má hodnotu nižší než 7, neutrální prostředí je úrovni pH 7 a zásadité vyšší než 7. Optimální pH vody v jezírku se pohybuje v rozmezí pH 6 – 8. Jakékoliv větší vychýlení od tohoto rozpětí může způsobit poškození organismu ryb nebo dokonce jejich úhyn.

Hodnota pH vody (kyselost vody)

Nejčastějším problémem je zásaditá hodnota pH, která se vyšplhá nad 7. Ve chvíli, kdy je ovšem pH vyšší než 8 dochází nejen k ohrožení zdraví ryb, ale také k silnému bujení řas, které berou z vody pro ryby tolik potřebný kyslík. V biologických filtracích může být vlivem činnosti bakterií pH vody kyselé. I to je pro zdraví ryb problémem. Proto je potřeba hodnotu pH pravidelně sledovat a pokud dojde k jeho vychýlení od optimálních hodnot, pak je třeba zasáhnout vhodným přípravkem.

Ideální je k regulaci používat speciální přípravky na úpravu pH, které jsou velice šetrné k vodním organismům a zároveň mají dlouhou dobu účinnosti. Vyhněte se experimentům s různými kyselinami a louhy, neboť často končí nežádoucími změnami hydrochemických vlastností vody a v neposlední řadě úhynem ryb. Osobně doporučujeme pro snížení pH ve vašem jezírku použít přípravek pH Minus. Pro měření pH je pak vhodný jednoduchý pH test.

Navštivte naše jezírkové centrum

Star-Fish Jezírkové Centrum je specializovaná prodejna orientovaná výhradně na zahradní jezírka. Nabízíme veškeré zboží potřebné pro chov ryb, stavbu a údržbu okrasných zahradních jezírek. Poskytujeme odborné poradenství založené na komplexních znalostech oboru.

Nabídka jezírkového centra

Navštivte nás nebo nám zašlete zprávu

Adresa

Star-fish jezírka s.r.o.
Chrudimská 146
530 02 Pardubice

IČ: 06577016
DIČ: CZ06577016
Spisová značka: C 40531 vedená u Krajského soudu v Hradci Králové

Map